Amintiri la vedere

Sau cum sa iti decorezi peretii cu tablouri si postere ce te reprezinta

Fie ca iti doresti sa iti redecorezi locuinta total sau sa aduci un suflu nou unei singure incaperi, peretii goii nu arata bine nici cum:) iar tablourile si posterele, mai ales cele personalizate, sunt solutia ideala daca tii cont de cateva sfaturi simple.

1. Cum alegi rama

Daca nu ti-ai propus sa schimbi tot mobilierul din living sau dormitorul copilului pentru a il asorta cu noul tau tablou, atunci rama acestuia trebuie sa pastreze o linie simpla si aerisita( evident in ton cu tabloul sau poster-ul ales). Ideal cand alegi o rama, pentru tine acasa sau daca faci un cadou, este sa o alegi cat mai simpla, alb, negru sau auriu sunt mereu o optiune potrivita. De preferat ar fi ca toate ramele din casa chiar daca sunt pozitionate in zone diferite sa fie in ton pentru a oferi fluiditate spatiului decorat.

2. La ce inaltime atarni tabloul si unde il pozitionezi

Stim… si tie iti este teama sa gauresti peretii, dar daca vei tine cont de cateva sfaturi practice nu ai de ce sa te temi.

Specialistii recomanda ca tablourile de dimensiuni mici sa fie plasate la aproximativ 145 cm- 160 cm pentru a fi mereu in aria vizuala. Sa nu te uiti in sus sa le cauti cu privirea. Pentru tablourile de dimensiuni medii si mari ideal este sa le pozitionati in spatii deschise, pe pereti fara alte decoratiuni, la o inaltime de peste 160 cm.

Un alt aspect de care este indicat sa tii cont pentru a maximiza efectul decorativ, este sa faci o proba atat pe lumina naturala cat si artificiala. Sa pozitionezi cu mana tabloul in locul unde doresti sa il atarni si sa verifici daca lumina se reflecta in geamul de protectie si sa te asiguri ca stralucirea este minima…

3. Ce design alegi?

Aici totul depinde de preferinte si de gust dar si de functionalitatea spatiului, living, hol, camera copii etc.

Regula de baza este insa una clara – sa alegi (sau sa daruiesti) o lucrare care sa te reprezinte (pe tine sau pe cel ce o va primi). Traim intr-o epoca a tehnologiei ceea ce se traduce in arhivarea amintirilor sub toate formele posibile, pe telefon, pe laptop sau tableta, insa realitatea este ca nu toate emotiile sau ocaziile speciale pot fi pastrate vii in amintire si atunci intervin cadourile unicat cum sunt posterele sketch – ele suprind cu linii fine si minimaliste cele mai dragi amintiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *