Work from Home avantaje si dezavantaje

Cum te poti adapta cat mai usor “noului loc de munca”

Vestea ca vom lucra de acasa a fost primita cu entuziasm de cei mai multi dintre noi, cei norocosi ce ne putem desfasura activitatea din confortul propriei locuinte.

Dar cati dintre noi aveam in casa un loc dedicat studiului sau job-ului? Cei mai multi cu siguranta au fost nevoiti sa reinventeze acest spatiu si sa isi integreze biroul in living, dormitor, balcon sau bucatarie. Suntem convinsi ca a fost si este o provocare.

Iata cateva idei si sfaturi pentru a iti organiza “biroul de acasa” cat mai eficient.

Daca ai posibilitatea pozitioneaza biroul intr-un spatiu cat mai ferit de zgomot dar luminos si aerisit.

Nu incarca zona cu prea multe decoratiuni si pastreaza decorul in linii minimaliste ce nu vor incarca foarte mult.In cazul in care nu poti sa separi functionalitatea unei incaperi, living/office space atunci alege o masuta pliabila pe care sa o asezi in cea mai libera zona din camera si un scaun sau fotoliu cat mai confortabil.

Cel mai important este sa poti sa te concentrezi, sa participi fara griji la meeting – urile pe Zoom 🙂 dar in acelasi timp sa iti organizezi corect timpul alocat muncii propriu-zise versus relaxare.

Avantajele si dezavantajele lucrului de acasa

La categoria avantaje cu siguranta toata lumea ar puncta “lipsa aglomeratiei din trafic si timpul pierdut pe drum spre birou si inapoi acasa.

Multi sunt multumiti ca au posibilitatea de a-si organiza timpul cum considera mai bine.

Pentru unii salariati lucrul de acasa nu este o perioada prea buna, se simt singuri si le lipseste socializarea si dinamica unui loc de munca clasic.

In timp ce altii sustin ca le este foarte greu sa se organizeze intre treburile casnice sau timpul petrecut cu copiii si timpul alocat obiectivelor profesionale.

Speram ca cei mai multi dintre voii au gasit acel echilibru intre obligatiile profesionale si cele personale astfel incat sa petreaca suficient timp cu copiii si partenerul de viata in timp ce sunt cat mai eficienti la job…de acasa:).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *